2017. sze 10.

Az értékesítés több mint ami

írta: SalesOpt
Az értékesítés több mint ami

Az értékesítés néhai rossz módjai és kivitelezői miatt sok tévhit került a köztudatba. Ezekkel a tévhitekkel az értékesítés szerepét és értékét próbálják bemocskolni. De közelítsük meg ezt egy pozitívabb aspektusból.


sales-png-25047.png

Folyamatos tanulás

Bárki, aki értékesítő feladatot lát el, mindig fog találkozni újabbnál újabb pillanatokkal, mikor új helyzet elé kerül, dönteni kell. Meg kell határozni, hogy hogyan lesz a legjobb megoldás. A folyamatos új helyzetek, módszerek, taktikák fognak felépíteni egy stratégiai szemléletmódot, amikor a folyamat egészében is gondolkodni tudunk.

Még ez felépül,

  • Folyamatosan kommunikálni kell szóban és írásban egyaránt,
  • készségesen tudni kell kezelni az egyes szituációkat,
  • bizalmat kell építeni,
  • figyelem megosztása

Ezek csak egyes képességek, és ambíciók ami elengedhetetlen, hogy egyszerre tanulj és fejlődj.

Hogy miért fontos ez?

Egy cég, vállalat sikerét befolyásolja az, hogy milyen értékesítőkkel rendelkezik. Ők a kapocs, hogy profitálhasson a cég. Aki az üzleti életben gondolkozik, az értékesítő pálya a tökéletes út ahhoz, hogy megszerezzük azokat a képességeket, amivel önállóan létre tudjuk hozni saját vállalkozásunkat és minden nehézség nélkül már tudjuk, hogyan profitáljunk belőle már a kezdetekkor. Mikor szerződéseket írsz, hideghívást intézel, kapcsolatot építesz, megfigyeled a főnököd képességeit és irányítási módszereit, növeled kitartásod, programokat kezelsz, prioritási sorrendet állítasz fel, helyesebben beszélsz és írsz, a megjelenésednek fontosabb szerepet bizonyítasz, figyelmet fektetsz az első benyomásra, határozottabban fogsz fellépni, segítőkészséged fejleszted, és – olyan szeretnél lenni, amit az ügyfél elvár – Te akarsz lenni a legjobb!

 learn-to-fail-resized-600.png

Akarj több lenni! 

Ez a tanulás, a siker édes zamata, mikor érzed, hogy tanulsz valamit és fejlődsz, sikert érsz el, a legnagyobb motiváció lesz arra, hogy MÉG, MÉG, MÉG! Hajhászni fogod ezt a sikerélményt, ugyanúgy, mint a tanulást magát, a tudást, a tapasztalatot, hogy referenciát állíts fel, építsed kapcsolataidat. Megváltoznak a mindennapok, a környezeted, a körülötted lévő emberek, a gondolkodásmódod, és az anyagi körülményed, - hiszen a siker kezén fogva jár a nagyobb bevétellel is. Függő leszel. A tudás és a fejlődés függője. Több akarsz lenni minden egyes lépéssel, csak előrébb és feljebb.

De egy út sincs kövek nélkül: tévhitek

Az embereket átverik az értékesítők

A mai világban nem teszik a jogok lehetővé, hogy bárkit átverjenek az értékesítők. Ennek olyan jogi következményei vannak, hogy azonnal lehúzhatná a rolót az olyan cég, aki ilyet megenged magának. Másrészről a mai online világban egy ilyen átverés olyan következményekkel járna, hogy a cég hírnevére végérvényesen pontot tenne.

Minden figyelmét felhívjuk arra, hogy olvassanak el minden dokumentumot mielőtt bármit is aláírna.

Az ár a lényeg

Az ár nem mindig az eladás kulcsa. Mindennél van olcsóbb, helyettesíthető megoldás, legyen az termék vagy szolgáltatás. Az ár legyen egyenértékű a minőséggel, ne akarjuk olcsót vagy kevésbé jót kínálni. Nyújtsuk a legjobbat a hozzá megfelelő legjobb áron.

Szánalmas munka az értékesítés

Ha a szánalmas sikeresnek és kiválónak nevezhető, akkor igen, szánalmas!  Az értékesítés egy új világot tud megteremteni számodra, aminek részese akarsz lenni. Olyan új világ, amiben a sikeres emberek élnek! Tehát sikeresnek lenni szánalmas?

Csak a csalók keresnek jól vele

Csak az keres rosszul, akiben nincs meg az a vágy, az a kellő tenni akarás, hogy legyen belőle valaki, és a célokhoz teljesíteni kell. Az értékesítéssel annyira lehet jól keresni, amennyire jól akarsz keresni.

Gazdagnak kell lenni az értékesítéshez

Nem kell. Nem kell, ismerjünk gazdag embereket sem hozzá. Munkánk során biztosan találkozni fogunk minden anyagi közegből származó személlyel.  De fontos az egyáltalán, hogy gazdagokkal üzleteljünk? Mindenki lehet potenciális kapcsolat, mindenkivel építhetünk ki kapcsolatot, akivel üzleti kapcsolatot ápolhatunk. Csak merjünk kommunikálni.

Hogy ki legyen értékesítő?

Értékesítő legyen az, aki sikeres akar lenni, aki célokat akar elérni, aki fel akar építeni valamit, aki szeretne kapcsolatokat építeni és fontos szerepet betölteni a saját és a társadalom fejlődése életében.

Lehetsz

  • pályakezdő,
  • vállalkozó szellemű
  • üzleti pálya érdekelt
  • aki szeret eladni
  • aki emberközpontú
  • sikerhajhász

Merj lenni valaki, akarj elérni célokat! Élj úgy, ahogy szeretnél élni!

Szólj hozzá

siker értékesítés cél sales tévhit