2017. sze 01.

Miért fontos a keresőoptimalizálás?

írta: SalesOpt
Miért fontos a keresőoptimalizálás?

539858_5daa_3.jpg

Évről évre egyre fontosabb szerepet tölt be minden cég, brand, vállalkozás életében, hogy eljussanak felé az érdeklődők. Ehhez a legjobb és legfőbb út az internetes keresőkön vezet. Az érdeklődő személy csak megnyitja a böngészőt, és alap esetben valamelyik keresőoldalon találhatja magát. A céljainak megfelelően fogja végrehajtani a keresést kulcsszó vagy kulcsszavak segítségével. Itt, ennél a pontnál dől el, hogy el fog-e hozzánk jutni a célszemély és/vagy milyen aránnyal.

Ha valaki nem szánt szándékkal keres érdekeltjére akkor a legjobban, legpontosabban optimalizált oldallal fog sorrendben találkozni. Ha nem éppen a fizetett hirdetéssel találkozik, akkor a találati listában lévő helye fogja megszabni oldalunk sikerességét. A felhasználók 90%-a nem lép tovább a második oldalra, és ennek a 90%-nak a több mint fele, az első találatra fog csak kattintani, nem fog tovább jutni, hiszen nagy valószínűséggel itt megtalálja amit keres. A további kattintásokat a 2. és 3. találat fogja elvinni, és ez a szám fokozatosan csökken.

search-engine-optimization.jpg

 

A SEO-val a költséges hirdetésektől le tudunk lassan válni és ki tudjuk magunkat nőni. A költségek csökkentésével szemben fent tudjuk tartani, sőt akár növelni fogjuk ezáltal a forgalmunkat. és nem kell azzal bajlódjunk, hogy hány kattintásért is kellett fizetni, hogy ez megérje.

Nem csupán a forgalmunkat növeljük az által, hogy minél előrébb kerülünk, ha meg tudjuk fogni a felhasználót a releváns tartalommal a kulcsszó által, akkor a felhasználónk nem fog a konkurenciánál kikötni. A lényegünk az ügyfélszerzésen túl annak meg is tartása. Ennek az optimalizációnak már a kezdetekkor jelen kell legyen egy weboldal felépítésében, hiszen erre fog épülni az a lépcsőzetes szerkezet, hogy eljussunk a keresőlista élére.

Ha hosszú távra tervezünk, legjobb ár-érték arányban, akkor gondolkodjunk el azon megéri-e nekünk erre időt, energiát és pénzt fektessünk? Kik vagyunk mi? Meg fogja érni És számos egyéb kérdés amit felvethetünk magunknak.

Ezt mindenki maga szabja mennyire fontos szempont számára. Legyen saját brand, webáruház, vagy akár szolgáltatásokat kínáljunk egy fő szempont a lényeges: a profit. – és, hogy mennyi marad a zsebünkben, ma, holnap, és a jövőben.

Szólj hozzá

seo keresőoptimalizálás kulcsszó fejlesztés fontos